När bör jag dränera om mitt hus i Gävle?

Om du är medveten att du har fukt i källaren så bör du givetvis dränera om omedelbart om möjligheten finns. 

Det finns inget exakt tidsspann då det är ett krav att dränera om ditt hus. Med det sagt. Har du en villa som är mellan 25 – 30 år så är risken stor att fukt har trängt sig in p.g.a. dåtidens dräneringsmaterial och arbetsmetoder. 

Hur vet jag om jag har fukt i källaren?

Det blir väldigt tydligt i källaren vid eventuella fuktskador då det ofta ger utfällning av salt, missfärgningar och svarta fläckar. Vi på Dränering Gävle erbjuder kostnadsfria fuktkontroller för att hjälpa villaägare säkerställa en trygg källare. Skriv in dina uppgifter direkt genom kontaktformulären så kontaktar en medarbetare dig inom kort. 


Vanliga symptomer på fukt i källaren

  • Dålig lukt (speciellt på textiler)
  • Känsla av irritation eller torrhet i ögonen
  • Material som sväller 
  • Kondens på fönster och väggar
  • Fläckar och missfärgningar på väggarna 
  • Saltutfällningar (vita ”pulveraktiga” spår på väggen)
  • Fönster och dörrar som låser sig (hög luftfuktighet och fukt)
  • Färg som lossar på väggarna 
  • Material börjar rosta

Måste man dränera runt hela huset?

Dränering runt hela huset i Gävle är inget måste men är något vi rekommenderar. Att dela upp detta kan göra att kostnaden kan öka på grund av eventuella prishöjningar och etableringskostnader på sikt. Det finns många anledningar till att dränera i omgångar. Ni kanske planerar att bygga altan inom några år och vill endast göra det mest akuta i dagsläget. Det är vanligt att dränera tre av fyra sidor av huset. Den fjärde sidan påverkas inte negativt men kommer troligtvis att behöva dräneras på sikt. Vi hjälper gärna till med din anpassade dränering i Gävle.


Vad kostar det att dränera

Så vad kan man tänkas betala för en dränering i Gävle? Nedan kommer vi att svara på frågor gällande ett dränage i Gävle. Det är viktigt att separera de olika kostnaderna vid en dränering i Gävle. Detta är väldigt noga då ditt ROT-avdrag blir baserat på arbetskostnaden och inte materialkostnaden. Så var noga med att dräneringsföretaget specificerar de olika kostnaderna. Det är svårt att säga en exakt summa för en husdräneringen då den generellt sätt är väldigt anpassad till kunden. Därav erbjuder vi på Dränering Gävle en kostnadsfri fuktmätning med offertlämnande i Gävle. Fyll i dina kontaktuppgifter i något av formulären på hemsidan. Övriga frågor kring husdränering i Gävle besvaras gärna via kontaktformulär eller telefon.


Skriv in till oss för en gratis offert och fuktmätning

Få en kostnadsfri inspektion av ditt hus i Gävle. En av våra försäljare fuktkontrollerar din källare och vid behov lämnas prisuppgifter på plats. Skriv in dina fullständiga kontaktuppgifter i något av formulären på hemsidan så kommer en av våra försäljare att kontakta dig snarast.

 

Få kostnadsfri fuktkontroll av din källare

Vi på Gårdsmark erbjuder alltid kostnadsfri fuktkontroll, följt av offert direkt på plats. Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kommer en av våra skickliga yrkesmän att kontakta dig.